Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η Καλυτερη Σπιτικη Πιτσα που θα φατε στην ΖΩΗ ΣΑΣ

Θελετε να ευχαριστησετε τους φιλους σας και να θυμουνται που φαγαν την καλυτερη πιτσα? Αν ναι, αυτη η συνταγη ειναι για σενα!

Υλικα για 4 πιτσες

Υλικα για την ζυμη:

1 κιλο αλευρο μαλακο νο.2 (Αγιου Γεωργιου)
μισο κυβο νωπη μαγια
2-3 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη
1 κουταλακι του γλυκου αλατι
1 κουταλια της σουπας ελαιολαδο
χλιαρο νερο οσο χρειαστει

Υλικα για τη πιτσα:

μισο κιλο γκουντα
μισο κιλο κασερι
10 φετες ζαμπον
10 φετες μπεικον
10 φετες σαλαμι μπυρας
1 σουτζουκι
500 γρ μανιταρια
1 κονσερβα με ολοκληρες ντοματες σε χυμο ντοματας
3-4 πρασινες πιπεριες
λιγη ριγανη
λιγο ελαιολαδο για να αλειψουμε τα ταψια







Εκτελεση:

Σε ενα μπολ βαζουμε την μαγια ριχνουμε την ζαχαρη, το αλατι, το λαδι και το ανακατευουμε με τα δαχτυλα μας μεχρι να γινει ενα ρευστο ενιαιο μιγμα.
Ριχνουμε σε αυτο το μιγμα ενα ποτηρι χλιαρο νερο (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το νερο πρεπει να ειναι χλιαρο, διαφορετικα θα χαλασει η μαγια).

Αρχιζουμε να ριχνουμε το αλευρι στο μιγμα με την μαγια ανακατευοντας και αν χρειαστει, προσθετουμε κι αλλο χλιαρο νερο, μεχρι να φτιαξουμε μια ζυμη ουτε πολυ σκληρη ουτε πολυ μαλακη, αλλα να μην μας κολλαει στα χερια.

Αυτη τη ζυμη την χωριζουμε σε 4 μπαλακια τα οποια τα αλειφουμε με λιγο ελαιολαδο και τα ακουμπαμε στον παγκο της κουζινας, τα σκεπαζουμε με πλαστικη μεμβρανη και τα αφηνουμε για μιση ωρα να φουσκωσουν.

Οταν φουσκωσουν, απλωνουμε την ζυμη στο ταψι, το οποιο το εχουμε αλειψει με ελαιολαδο. Επαναλαμβανουμε και στα αλλα 3 ταψια.

Στο μιξερ βαζουμε την κονσερβα με τις ντοματες και πολτοποιουμε αλλα οχι πολυ. Προσθετουμε λιγο αλατι, λιγη ριγανη, δοκιμαζοντας ωστε να μας αρεσει η γευση.

Απλωνουμε αυτη τη σαλτσα πανω στη ζυμη της καθε πιτσας και τοποθετουμε τις πιτσες στο ψυγειο για 1 ωρα (Πολυ σημαντικο). Μονο οταν ειμαστε ετοιμοι να ψησουμε τις πιτσες αρχιζουμε να βαζουμε τα υλικα.

Τωρα βαζουμε το ζαμπον και το σαλαμι μπυρας.


Στη συνεχεια βαζουμε τα τυρια τα οποια τα εχουμε ανακατεψει.


Σειρα εχει το μπεικον και οι πιπεριες.


Και τελος τα μανιταρια και το σουτζουκι.


Μια αλλη παραλλαγη ειναι με προσουτο, μοτσαρελα και μανιταρια.



Ψηνουμε τις πιτσες σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους με αερα για περιπου 20 λεπτα, μεχρι να παρουν το τελειο χρωμα. Μπορουμε να ψησουμε 2 πιτσες ταυτοχρονα.

Οι πιτσες μας ειναι ετοιμες!!





Καλη επιτυχια και καλη ορεξη, το μονο σιγουρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου