Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Receta e Zupes Origjinale

Masat per kremin (per 10 tasa):

  • 1 kg qumesht
  • 200 gr sheqer

  • 3 te verdha veze
  • 70 gr niseshte
Per biskoten:

  • 1 kek i gatshem ose 1 pako biskota te grira
Gjithashtu:

  • arra te grira
  • recel qershie
  • krem qumeshti i rrahur
Pregatitja:

Nga qumeshti mbajme 200 gr dhe pjesen tjeter e vem te ziej.


Ne 200 gr qe mbajtem tresim sheqerin edhe niseshten.


Para se qumeshti te mar vale hedhim masen qe pregatitem me 200 gr qumesht, duke trazuar vazhdimisht. Nderkoh rrafim 3 te verdhat e vezeve dhe i shtojme ne kete mase duke vazhduar trazimin, deri sa masa te pikset.



Pregatitja e kremit te qumeshtit:

Ne 1 kg krem qumeshti hedhim 3 luge supe sheqer pluhur dhe e rrafim deri sa te pikset.


Perfundimi i Zupes:

10 tasat qe na duhen i vendosim mbi tavoline. Shtresa e par jane biskotat ose keku te cilat i sherbetosim me nje sherbet te lehte i cili perbehet nga 200 gr uje, 2 lug supe sheqer edhe pak konjak (sherbeti duhet te jet i vaket).


Mbi kete mase vendosim arrat e grira, mbi keto vendosim kremin e zupes, pastaj recelin e qershise edhe ne fund e stolisim me kremin e qumeshtit te rrafur.




Zupa eshte gati!


Suksese edhe ju befte mire!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου