Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παραδοσιακη Αλβανικη Ζουπα

Υλικα για την κρεμα (για 10 μπολ):

  • 1 kg γαλα
  • 200 gr ζαχαρη

  • 3 κροκαδια αυγου
  • 70 gr νισεστε
Για το μπισκοτο:

  • 1 ετοιμο κεικ η 1 πακετο τριμμενα μπισκοτα της αρεσκειας σας
Επισης:

  • τριμμενα καρυδια
  • γλυκο του κουταλιου κερασι
  • κρεμα γαλακτος
Εκτελεση:

Απ' το γαλα κραταμε 200 gr και το υπολοιπο το βαζουμε να βρασει.


Στα 200 gr που κρατησαμε ανακατευμουμε τη ζαχαρη με το νισεστε.


Πριν βρασει το γαλα ριχνουμε το γαλα με το νισεστε και τη ζαχαρη που ανακατεψαμε προ ολιγου, ανακατευοντας διαρκως. Εν το μεταξυ χτυπαμε τα 3 κροκαδια αυγου και τα προσθετουμε και αυτα στο μειγμα, ανακατευοντας διαρκως μεχρι που το μειγμα να δεσει.



Η προετοιμασια της κρεμας γαλακτος:

Προκειται για μια απλη σαντιγυ. Ανακατευουμε τη κρεμα γαλακτος με τη ζαχαρη μεχρι να γινει σαντιγυ.


Η ολοκληρωση της Ζουπας:

Τοποθετουμε τα 10 μπολ στο τραπεζι. Η πρωτη στρωση ειναι τα μπισκοτα (η το κεικ) τα οποια τα σιροπιαζουμε με ενα ελαφρυ σιροπι το οποιο το φτιαχνουμε με 200 gr νερο, 2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και λιγο κονιακ (το σιροπι πρεπει να ειναι χλιαρο).


Πανω απ' αυτη τη στρωση βαζουμε το τριμμενο καρυδι, στη συνεχεια την κρεμα, σειρα εχει το γλυκο του κουταλιου κερασι και τελος στολιζουμε τη Ζουπα με τη σαντιγυ.




Η Ζουπα ειναι ετοιμη!


Καλη επιτυχια και καλη σας ορεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου